L’Arborètum

Al Masjoan hi trobem la major concentració d’arbres monumentals de Catalunya. Arbres d’arreu del món plantats fa més de 100 anys majoritàriament per Marià Masferrer. Un dels espais més apreciats de l’arborètum de Masjoan és el bosc de sequoies gegants de Califòrnia. En aquest bosc hi ha la sequoia gegant més ampla de Catalunya i els avets, cedres i pins més alts. Enlloc més s’hi pot trobar tanta varietat d’arbres i tots de tanta altura, UN ESPAI ÚNIC!

Visites guiades

Les visites a l’arborètum de Masjoan, es poden fer amb guia o sense, si es vol fer amb guia cal reservar previament. La visita consisteix en un recorregut d’uns  45 minuts on hi ha marcats un seguit d’arbres notables (els més alts de Catalunya) plantats entre els anys 1860 i 1911, alguns d’ells declarats com a patrimoni natural per la Generalitat de Catalunya.
(La ruta és apta per a totes les edats).
Horari: de Dilluns a Diumenge de 10h a 20h
Preu de la visita: 3€ per persona (menors de 8 anys entrada gratuïta i preus especials per grups grans).

Grups de Lleure

VISITA GUIADA a l’Arborètum de Masjoan, d’Espinelves; on hi ha ELS ARBRES MÉS ALTS DE CATALUNYA, i ESPÈCIES DE TOT EL MÓN!

SERVEI DE MENJAR a càrrec d’Escol amb PRODUCTES DE PROXIMITAT i CUINA DIÀRIA, amb un servei PRÀCTIC i PROFESSIONAL, especialitzat en grups de lleure.
(Gran varietat de menús).

Banys de Bosc

MASJOAN i BIOTOP NATURA ofereix la possibilitat d’acostar-se a la natura, des de diferents mirades i actituds.

T’ajudarem a conèixer i sentir el teu entorn, i a connectar amb ell, no només observant la natura, sinó deixant que ella ens observi. El nostre acostament des de diferents angles ens proporciona un coneixament integral i profund de la natura. Aquest enfocament ens per-
metrà també conèixer-nos a nosaltres mateixos, com un ésser més de la natura que som. Des de MASJOAN i BIOTOP NATURA hem volgut conèixer l’essència de la natura. Ens interessa el comportament del bosc, la unió de tots els seus elements, la seva forma de comunicar, la seva percepció, el seu dia a dia. Volem viure la natura, compartint el despertr i el capvespre del bosc, el seu respirar, els seus problemes, la seva deriva. No volem convertir el bosc en una simple activitat, sinó en una experiència de la qual tots dos en surtim beneciats.

“SI ELS HUMANS CUIDEN DELS ARBRES, ELS ARBRES CUIDARAN DE NOSALTRES”

Què són els banys de bosc?

És de coneixement popular que una passejada pel bosc aporta benestar i que una major prox-
imitat amb la natura és sinònim d’una vida més saludable. La investigació mèdica ens demostra que sí aquest contacte és amb boscos vells, els seus benecis psicològics i siològics són terapèutics: regulació del nivell de cortisol ajudant a disminuir l’estrès; disminució de la pressió arterial i de les pulsacions, així com de la glucosa en sang; o bé, increment signicatiu del nombre de limfòcits, augment de l’activitat funcional d’aquestes cèl·lules antivirals i major quantitat de proteïnes anticancerígenes intracel·lulars. Els països que han desenvolupat més els estudis en aquesta àrea són Japó, Corea del Sud i Estats Units demostrant els efectes beneciosos dels boscos vells en la salut humana, a través dels anomenats “banys de bosc” (“shinrin yoku” en japonès). Els resultats són tant signicatius que per exemple des de 1985 el govern japonès impulsa una xarxa de boscos terapèutics amb l’objectiu de reduir la despesa de sanitat a mig termini, i els seus metges prescriuen aquestes passejades com a mesura preventiva al desenvolupament de determinades malalties. En aquest context es reforça la importància de la conservació dels boscos madurs i vells, i la implantació d’itineraris forestals terapèutics es presenta com una nova estratègia per a la seva conservació, oferint així, benecis socials, econòmics i ambientals al territori on s’estableixin.

biotopnatura.es

Contacte amb Arboretum

[calendar id=”960″]

Sobre Masjoan

Masjoan és una masia del segle XII on la família Masferrer resideix des de 1710 quan Isidre Masferrer Corts (1684-1763) la va comprar als llavors propietaris de cognom Masjoan, que van decidir provar fortuna a Amèrica.L’arborètum de Masjoan fou creat principalment per Marià Masferrer Rierola (1856-1923) eminent naturalista i botànic que va estudiar profundament la fauna i flora de les Guilleries.

Instagram Masjoan

Contacte

Masjoan S/N, 17405 Espinelves, Girona, Espanya

677.377.072

646.27.50.90

david@masjoan.com 

CatalanEnglishFrenchItalianPortugueseSpanish